Бойовики обстріляли Трьохізбенку вже за півгодини після нових домовленостей про перемир’я

24 Червня 2015, 10:21

23 червня українські сили досягли домовленості про повне припинення вогню з 12:00 до 19:00, яке останні порушили вже за півгодини. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

«Між українськими силовиками та незаконними збройними формуваннями була досягнута домовленість про повне припинення вогню з 12:00 до 19:00 (23 червня – Ред.) у районі Трьохізбенки Новоайдарського району. Домовленість викликана необхідністю відновлювальних робіт на високовольтній лінії електропередач, пошкодженій обстрілами минулої п’ятниці. Місце проведення робіт – біля берега Сіверського Донця, по руслу якого проходить лінія розмежування», – зазначили у прес-службі.

Згідно з повідомленням, через півгодини після того, як енергетики почали ремонтні роботи, з боку села Пришиб (окупована територія) Трьохізбенку обстріляли з протитанкової керованої ракети (ПТУР).

«Ракета влучила у приватний будинок у центрі селища по вул. Булавіна і майже повністю зруйнувала його. Господарка будинку, 57-річна жінка, в цей час перебувала на городі й дивом не постраждала», – наголосили у прес-службі Москаля.

Водночас, енергетики продовжили ремонт, однак через великий обсяг робіт не встигли завершити його.

«Трьохізбенка, а також сусідні Кряківка та Калаус, із минулої п’ятниці залишаються без струму. Сьогодні відновлювальні роботи в Трьохізбенці продовжать», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, напередодні бойовики мінометами перебили водопостачання на окуповані території Луганщини, зокрема в міста Молодогвардійськ, Суходольськ, Краснодон та частину Луганська.