Цьогоріч Укрзалізниця зазнала тримільярдних збитків від пасажирських перевезень

23 Червня 2015, 17:20

Збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень за п’ять місяців 2015 року склали понад 3 млрд гривень. Про це повідомила її прес-служба.

"З січня по травень 2015 року збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень у дальньому та приміському сполученні склали 3,254 млрд грн, що на 124 млн грн менше, ніж за аналогічний період минулого року", – йдеться в повідомленні.

У тому числі збитки від перевезень пасажирів у дальньому сполученні склали 1,649 млн грн, у приміському – 1,6 млн грн. Доходи від пасажирських перевезень у поточному році склали трохи менше 2 млрд грн, натомість витрати на організацію пасажирських перевезень сягнули понад 5 млрд грн.

Окрім цього, Укрзалізниця повідомила, що й надалі недоотримує кошти за перевезення громадян пільгових категорій.

"За 5 місяців 2015 року залізницями перевезено пільгових категорій громадян на суму понад 278 млн грн, а компенсації отримано лише близько 55 млн грн (20 %). Таким чином, заборгованість за пільгові перевезення в січні-травні 2015 року складає 223 млн грн. За відповідний період минулого року залізницями перевезено пільгових категорій громадян на суму понад 240 млн грн, а компенсовано близько 45 млн грн (19 %). Заборгованість за пільгові перевезення за 5 місяців 2014 року складала більш як 195 млн грн", – інформує підприємство.

Читайте також: Укрзалізницю й Укравтодор простіше віддати в приватні руки, ніж постійно дотувати – експерт

Нагадаємо, в Укрзалізниці розповіли, хто втратить пільги на проїзд.

Також, за словами міністра інфоракструктури, необхідно створити умови, щоб приватні перевізники проінвестували будівництво вагонів.