Казахстан офіційно завершив переговори щодо вступу до СОТ

23 Червня 2015, 11:59

22 червня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомив про успішне завершення переговорів щодо вступу його країни в СОТ у грудні 2015 року. Про це повідомив казахський ресурс tengrinews.kz.

"Сьогодні (22 червня – Ред.) в Женеві відбулося фінальне засідання Робочої групи, на якому офіційно оголосили про завершення переговорів щодо вступу Казахстану до Світової організації торгівлі", – заявив Назарбаєв.

«Членство в СОТ відкриває перед нашою економікою нові горизонти Це забезпечує нашим підприємствам доступ до зарубіжних ринків, а споживачам – великий вибір товарів і послуг. Сьогодні 90% нашої торгівлі припадає на країни-учасниці СОТ. Тому це рішення для нас дуже важливе. Казахстан стане ще більш привабливим як для іноземних, так і для вітчизняних інвесторів. Ми отримуємо можливість для створення нових виробництв і робочих місць» – йдеться у зверненні президента країни.

Як повідомляється, офіційно Казахстан розпочне членство в СОТ з грудня 2015 року, однак угоду про вступ влада країни обіцяє ратифікувати до 31 жовтня.

Як відомо, Казахстан розпочав переговори із СОТ ще в 1996 році, однак перемовини ускладнювало членство країни в Митному союзі, очолюваному Росією.

Нагадаємо, Казахстан є важливим партнером Європейського Союзу. За даними Єврокомісії, майже 6% сирої нафти, імпортованої в ЄС в 2010 році імпортували з Казахстану. Так, колишня радянська республіка є п'ятим за величиною експортером нафти в ЄС, після Росії, Норвегії, Лівії та Саудівській Аравії.

Позначки: