На Донбасі зафіксували танковий підрозділ з російськими військовими – Тимчук

22 Червня 2015, 10:18

За останню добу на Донбасі зафіксували переміщення понад 30 танків. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Зафіксовано перекидання на Донецьк через Шахтарськ та Зугрес бронегрупи бойовиків – 22 танки (в основному Т-72), а також чотирьох БМП-2, чотирьох БТР-80 і однієї МТ-ЛБ.

Між Червоною Поляною і Антрацитом зафіксовано підрозділ 152-мм САУ 2С3 «Акація» на марші (п’ять одиниць) у супроводі два МТ-ЛБ, два БТР-80 і два «Урали», – йдеться у тектсі.

Окрім того, через Шахтарськ-Гірське зафіксовано переміщення 11 танків Т-72 і чотирьох БМП-2.

«Підрозділ укомплектовано російськими військовослужбовцями, але під прапором «Новоросії», – додав координатор ІО.

«Через Перевальськ на Алчевськ і далі на північний напрямок перекинута батарея РСЗВ бойовиків (шість установок РСЗВ БМ-21 «Град»). У колоні також зафіксовані два МТ-ЛБ, два БМП-1, один БТР-80», – зазначив він.

За словами Тимчука, через Олександрівськ і Ювілейний в сторону Світлодарського плацдарму перекинуто 24 танки терористів.

«У районі Фрунзе зафіксовано переміщення чотирьох гаубиць Д-30 на буксирі в сторону Слов'яносербська. В Іловайськ з Росії прибуло чотири вагони з боєприпасами. Перевезення здійснювала «РЖД», – наголосив він.

Як повідомлялося, бойовики на Донбасі змінили тактику і атакують "цільовими групами".