Кількість біженців у світі зростає на 42,5 тис. осіб щодня – ООН

20 Червня 2015, 19:03

У 2014 році кількість біженців у світі зростала на 42,5 тис. осіб щодня, а їх загальна кількість зросла вчетверо за чотири роки. Такі дані оприлюднив з нагоди Всесвітнього дня біженців 20 червня генсек ООН Пан Гі Мун.

"Наприкінці 2014 року 59,5 млн осіб по всьому світі – найбільше число за всю історію спостережень – покинули житло проти своєї волі. Це означає, що кожен зі 122 осіб сьогодні є або біженцем, або внутрішньо переміщеною особою, або перебуває в пошуку притулку", – йдеться у заяві.

За словами генсека ООН, конфлікти в Сирії та Іраку, а також кризи в Україні, у Південному Судані, Центральноафриканській Республіці, Нігерії та Пакистані, "призвели до приголомшуючого зростання і прискорення насильницького переміщення людей по всьому світі".

"У 2014 році 42,5 тис. осіб щодня ставали біженцями, шукачами притулку або внутрішньо переміщеними особами – цей показник зріс у чотири рази тільки за останні чотири роки", – констатував Пан Гі Мун.

"У той же час, багато тривалих конфліктів залишаються неврегульованими, а число біженців, які змогли повернутися додому, торік було найнижчим за понад три десятиліття", – додав він.