Чехія контролюватиме потік мігрантів самостійно, а не за квотами ЄС

19 Червня 2015, 13:27

Влада Чехії відмовилась від проекту Європейської комісії з перерозподілу біженців за квотами, і заявила, що сама буде контролювати потік біженців. Про це заявив прем'єр-міністр країни Богуслав Соботка, підкресливши, що контроль над потоком біженців є компетенцією національних урядів.

Через збільшення кількості біженців уряд Чехії оголосив про посилення контролю.

"Таким чином ми починаємо інтенсифікувати контроль, щоб реагувати на ситуацію, яка склалась", – наголосив міністр внутрішніх справ країни Мілан Хованец, на спеціальному засіданні щодо біженців.

Зокрема, міністр мав на увазі потоки біженців з Угорщини, які зросли останнім часом. За його словами, минулого року близько 1,2 тис. іммігрантів подали клопотання про надання притулку в Чехії, 370 з яких були задоволені.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка у парламенті підтвердив відмову від проекту Європейської комісії з перерозподілу біженців за квотами з країн, на які припадає найбільше навантаження – Італії та Греції.

За його словами, для його країни це було б "неприйнятно".

"Контроль потоку біженців є компетенцією національних урядів", – наголосив Богуслав Соботка.

Європа знаходиться на "вирішальному перехресті", тому неправильний вибір у політиці щодо біженців означатиме "лити воду на млин екстремістів та ксенофобів", вважає він.

Читайте також: Політика ЄС щодо нелегальних мігрантів є катастрофічно неправильною — The Economist

Як повідомлялося, Євросоюз збільшить допомогу африканським країнам, щоб скоротити потік мігрантів.