НБУ ліквідує банк “Стандарт”

19 Червня 2015, 11:26

Національний банк України 18 червня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ КБ "Стандарт". Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

"З урахуванням здійснення банком ризикової діяльності, наслідком чого було погіршення показників його фінансового стану, і наявність загрози інтересам вкладників та інших кредиторів, в лютому 2015 р. банк був віднесений до категорії проблемних і призначений куратор", – сказано в повідомленні.

Як відзначає НБУ, після погіршення показників діяльності та погіршення ситуації з ліквідністю і платоспроможністю банку, він був віднесений до категорії неплатоспроможних.

У лютому 2015 р. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банку.

"Розглянувши відповідну пропозицію Фонду, правління Національного банку України прийняло постанову від 18.06.2015 № 385 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного ПАТ КБ "Стандарт", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, за класифікацією НБУ на 1 січня 2015 р. банк "Стандарт" займає 91 місце і відноситься до четвертої групи банків (невеликі).

Як відомо, банк Стандарт використали для відмивання коштів на мільярд гривень у 2014 році.

Як повідомлялося, банк Фірташа «Надра» ліквідовують.