В “армії ДНР” масово видали зарплату, як перед подіями в Дебальцевому – ІО

19 Червня 2015, 10:35

У Донецьк прибула група бойовиків (450-500 чол.), що пройшли підготовку в «навчальних таборах» російсько-терористичних військ в окупованому Криму та Ростові-на-Дону. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За повідомленням, частина бойовиків – жителі Донбасу, не менше 70% – найманці з громадян РФ, в тому числі амністовані кримінальники. 

"Підрозділ (загальною чисельністю до 600 чол., частина бойовиків, до 100 чол., були вивантажені в Макіївці) прибув із території РФ на автобусах у супроводі близько 20 російських військовослужбовців. Техніка, зброя та спорядження для даної групи було завезено в Донецьк раніше. У Донецьку бойовиків доставили в район Критого ринку, де вони були переодягнені в камуфляж без розпізнавальних знаків. Вже через кілька годин дві посилені роти з даної групи (близько 220 чол) були перекинуті в зону активних бойових дій в районі Мар'їнки", – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даним ІО, через Стукалову Балку триває перекидання і різке посилення вже зосередженої в районі Обозного тактичної групи бойовиків. 

"У даному районі вже зосереджено близько 14 танків і 28-30 ББМ. Північніше Луганська розгортається артилерія (приблизно змішаний дивізіон – 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» і знаряддя Д-30)", – повідомив ІО.

За повідомленням, у смузі від Моспиного до Комсомольського зосереджено три бронегрупи терористів (в кожній – від 30 до 35 танків і 55-60 різних ББМ), ще одна група – в районі на південь від Тельманового (до батальйону, 18-20 танків і 26-27 ББМ).

"Триває перекидання техніки і озброєнь через Алчевськ для Стахановсько-Первомайської групи бойовиків. За добу зафіксовано проходження 26 одиниць вантажного транспорту, а також 5 БМП-2, 2 БТР-80, 2 МТ-ЛБ з мінометами 120-мм і 4 танки", – сказано в повідомленні.

Також Тимчук зазначив, що в усіх підрозділах «армії ЛНР» видали зарплату (у тому числі погасили всі заборгованості) за квітень-травень цього року., в доларах США.

За його повідомленням, тижнем раніше також у доларах США було видано грошове утримання в «армії ДНР». Протягом усього конфлікту на Донбасі подібні масові виплати були зафіксовані лише одного разу, в січні 2015 р, перед подіями на Дебальцевському плацдармі.

Як повідомлялося, вночі терористи знову зосередилися на Мар'їнці.

Як повідомляв ІО, ситуація в Мар'їнці нагадує зимові атаки Донецького аеропорту.