Авдіївку обстрілює переважно «Горлівський гарнізон» терористів – Тимчук

16 Червня 2015, 09:57

Упродовж минулої доби російсько-терористичні війська на Донбасі зосередили обстріли позицій сил АТО і цивільних об'єктів на Донецькому напрямку. Про це повідомив координатор групи «Інформаційне Опір» Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, в цілому масовані обстріли фіксувалися в смузі від н.п. Шуми до н.п.Гранітне і Старогнатівка. На деяких ділянках «лінії фронту» зафіксовані зіткнення.

«У районі н.п. Новогригорівка, Гранітне, Березове, Богданівка, Степове, Славне і Новомихайлівка бойовики вели обстріл з 120-мм мінометів і 122-мм артилерії.

У районі Оленівки та Докучаєвська недавно перекинуті артилерійські підрозділи терористів вели пристрілювальний вогонь, на передньому краї і в «нейтральній смузі» фіксуються коригувальники артилерійського вогню бойовиків», – зазначає Тимчук.

Крім цього, в районі н.п. Мар'їнка, Красногорівка, Піски бойовики також використовували 120-мм міномети, поєднуючи з вогнем 82-мм мінометів і АГС-17 у складі декількох груп бойовиків, що висунулися в бік позицій сил АТО на дальність ефективного вогню.

За даними ІО, в районі н.п.Мар’їнка в нічний час бойовики застосували бронегрупи – 2 танки Т-72БА і 1 БМП-2.

«Під прикриттям обстрілів з мінометів дана бронегрупа висунулася до переднього краю і намагалася вести вогонь на придушення вогневих точок українських військ.

Між Красногорівкою та Мар'їнкою по позиціях сил АТО наносили вогневі удари 2 підрозділи 120-мм мінометів терористів», – підкреслює Тимчук.

За його словами, в районі н.п.Опитне, Водяне і південніше Авдіївки також оперувало кілька бронегруп бойовиків.

«Противник прицільно вів обстріли позицій сил АТО з танків і БМП, кілька разів відкривали стрілянину і БТРи бойовиків. Після даних обстрілів по позиціях українських військ завдали ударів міномети (120-мм і 82-мм), також бойовики використовували АГС-17 і великокаліберні кулемети, прикриваючи маневрування і зміну позицій бронетехніки»,  – зазначає він.

Зафіксовані місця постійної дислокації даних бронегрупи терористів – Спартак, Ясинувата і західна частина Київського району Донецька (селище Веселе і вулиця Стратонавтів).

У районі Донецького аеропорту зафіксовані артилерійські підрозділи бойовиків, які здійснюють обстріли (три одиниці 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» і шість 122-мм знарядь Д-30).

За словами Тимчука, противник продовжує активно вести обстріл позицій сил АТО в районі Авдіївки (як на північній околиці, так і на південній). В основному обстріли здійснюють артпідрозділи т.зв. «Горлівського гарнізону» терористів.

«У районі н.п.Луганське, Комишуваха і Золоте противник активно застосовує танки і міномети. У сутінках і в нічний час наносяться удари по виявлених в денний час цілях. Відзначається низький рівень підготовки мінометних розрахунків бойовиків», – йдеться у повідомленні.

«З 122-мм гармат («кочова» 3-х гарматна батарея 122-мм САУ «Гвоздика», зафіксована раніше в районі Трьохізбенки) противник вів обстріли н.п. Кримське. З РСЗВ БМ-21 «Град» обстріляні н.п. Тошківка і Новотошківка. З району Веселої Гори по позиціях та об'єктах в районі н.п. Щастя бойовиками наносилися удари з 120-мм міномети і АГС-17», – резюмує Тимчук.

Як повідомляв штаб, увечері активність бойовиків стрімко зросла, до півночі вони здійснили близько 30 обстрілів позицій сил АТО.