Під Обільним підрозділ з 50 військовими РФ маскувався під місцеве «ополчення» – ІО

16 Червня 2015, 09:46

Бойовики активно перекидають техніку на північ Луганська. Про це повідомив координатор групи «Інформаційне Опір» Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

"Терористи перекинули упродовж доби в район на північ Луганська (через Гайове, Ювілейне, Дзержинське) зведений підрозділ – 6 танків (4 танки Т-72Б, 2 танки Т-72БМ), 3 одиниці 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика», 2 одиниці 152 -мм САУ 2С3 «Акація», 4 одиниці БТР-80, 1 одиниця БТР-82А і 4 БМП-22, зауважує Тимчук.

За його словами, техніка та озброєння – частково відновлені в Перевальську на машинобудівних майстернях, частково – із складу батальйону «Зоря». У складі колони зафіксовано також 4 камази з бойовиками.

"У районі н.п.Обільне зафіксовано підрозділ військовослужбовців ЗС РФ, замаскованих під місцеве «ополчення» (близько 50 осіб.), при 6 БТР-80 і 2 КамАЗах типу «Мустанг». Серед озброєння російських військовослужбовців зафіксовано 4 од. ВСС «Гвинторіз» (російська безшумна снайперська гвинтівка для підрозділів спецназу)",  зазначає координатор групи ІО.

Як повідомляв штаб, увечері активність бойовиків стрімко зросла, до півночі вони здійснили близько 30 обстрілів позицій сил АТО.