На Луганщині через обстріли горить понад 100 га лісу

15 Червня 2015, 16:15

У Луганській області в районі Трьохізбенки після обстрілу з "Граду" виникла пожежа на площі понад 100 га. Про це заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Сьогодні надійшла інформація від луганського обласного управління про виникнення двох пожеж внаслідок обстрілу території системами залпового вогню "Град". За попередніми даними, пожежа зафіксована в районі Трьохізбенки на площі понад 100 га. Локалізувати цю пожежу поки що не можливо через проведення активних бойових дій у цьому регіоні", – сказав Ковальчук.

За його словами, в 2014 році в період проведення активних бойових дій у Луганській і Донецькій областях сталося 510 пожеж на площі близько 15 тис. га. У цьому році найбільш напружена ситуація складається в Луганській області.

"У лісових масивах Луганської області сталося 137 випадків лісових пожеж, якими пошкоджено лише за 2015 рік 237 га лісових насаджень", – сказав Ковальчук.

Як повідомлялося, у Кримському на Луганщині внаслідок обстрілів загинув військовий.

Крім цього, 14 червня поблизу Попасної через обстріли отримав поранення бригадир аварійної бригади водоканалу.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики НЗФ майже 100 разів обстрілювали позиції українських військ та мирні населені пункти.