Тошківку обстріляли з мінометів – Москаль

15 Червня 2015, 11:42

На Луганщині знову різке посилення агресії з боку бойовиків. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

«Сьогодні о 10.30 бойовики обстріляли з мінометів Тошківку. Окремі міни вибухнули безпосередньо в селищі поблизу автобусної зупинки. Інформація про постраждалих та руйнування зараз уточнюється», – йдеться у повідомленні.

За словами Москаля, в Новотошківці внаслідок учорашнього обстрілу пошкоджений навчально-виховний комплекс (розбитий дах, який щойно почали відновлювати після попередніх обстрілів) та водонапірна вежа.

«Осколками від мінометних мін та артилерійських снарядів посічені селищна рада й інші будівлі в самому центрі Новотошківки», – зазначає Москаль.

«У ніч на понеділок бойовики з боку окупованого Голубівського знову обстріляли селище, цього разу з гаубиць. На щастя, обійшлося без поранених і загиблих», – додає він.

Також Москаль повідомляє про наслідки вчорашнього обстрілу Трьохізбенки.

«Артилерійські снаряди вибухнули поряд із 5-поверхівкою, де проживають працівники протитуберкульозного диспансеру. В одному під’їзді вибуховою хвилею вибиті вікна, крім того, зайнявся ліс навколо диспансеру. Адміністративний та лікувальний корпус не пошкоджено, люди внаслідок обстрілу не постраждали», – зауважує він.

Крім цього, за його словами, у Золотому артилерійські снаряди, випущені з боку окупованого Первомайська, розбили два приватні будинки.

«В одному під час обстрілу ховалися жінка з малолітньою дитиною (вони встигли забігти в підвал, тому вціліли), інший будинок був порожній», – резюмує він.

Як повідомлялося, 14 червня поблизу Попасної через обстріли отримав поранення бригадир аварійної бригади водоканалу.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики НЗФ майже 100 разів обстрілювали позиції українських військ та мирні населені пункти.