У Грузії 15 червня оголосять день жалоби

14 Червня 2015, 17:48

У Грузії 15 червня буде оголошено днем жалоби. Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі на засіданні надзвичайного штабу по ліквідації наслідків повені, передає «Грузія Online».

«На жаль, у нас є загиблі. Хочу висловити їх сім'ям співчуття від імені уряду. Це дуже велика трагедія для нас. Ми також маємо намір оголосити день жалоби. Для цього вже є розпорядження уряду, щоб у пам'ять про жертви трагедії 13-14 червня в Тбілісі оголосити 15 червня днем жалоби», – заявив Гарібашвілі.

За його словами, дане розпорядження буде підписано сьогодні ж.

Водночас глава адміністрації найбільш постраждалого від удару стихії Вакійського району Тбілісі Лаша Абашидзе запевнив, що всі постраждалі сім'ї будуть забезпечені тимчасовим житлом, і процес їх перевезення до місць тимчасового проживання вже розпочато.

"Сьогодні ж забезпечимо їх продуктами харчування, одягом і предметами першої необхідності. Таких у нас близько 200 осіб", – заявив Абашидзе.

За словами чиновника, люди будуть розміщені в тимчасових притулках на вулицях Важа-Пшавела, Казбегі та Саїрме доти, доки їхнє житло не стане придатним для проживання.

Нагадаємо, у результаті повені в столиці Грузії Тбілісі загинули 12 осіб.