МВС повідомляє про затримання керівника нафтобази під Києвом

12 Червня 2015, 14:08

В рамках розслідування пожежі на нафтобазі «БРСМ-Нафти» у Васильківському районі Київської області затриманий фактичний керівник цього об'єкту Юрій Шквира. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час засідання Кабінету міністрів України.

«Фактично керівництво нафтобазою здійснював Шквира Юрій Іванович, який офіційно обіймав посаду заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю «Укртрансоил» з 2009 року. Вчора вказану особу затримано. У відповідності з положеннями Кримінально-процесуального кодексу, підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 273», – повідомив він.

Також, за його словами, до кримінальної відповідальності притягується головний інженер ТОВ «Паркомтранс» Юрій Южанин, який відповідав за безпеку праці і власне експлуатацію нафтосховища.

«Ця людина зараз лягла до лікарні і в лікарні з нею спілкуються слідчі і представники прокуратури», – заявив Аваков.

Зауважимо, як заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, нафтобаза «БРСМ-Нафти» у Васильківському районі належить колишньому міністру енергетики Едуарду Ставицькому.

Як повідомлялося, 11 червня в РНБО повідомили про п'ять жертв пожежі на нафтобазі під Києвом. 12 червня на сайті ДСНС з'явилася інформація про ще одного загиблого.

Нагадаємо, у Київській області на території нафтобази ввечері 8 червня виникла пожежа. МВС відкрило кримінальне провадження за фактом пожежі.

Читайте також: Вогонь у Києві та області: чорнобильські ліси, займання на ринках та "найбільша пожежа з 60-х".