На Луганщині підірвали 300 м залізниці

12 Червня 2015, 11:12

У Луганській області підірвали залізницю. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської військово-цмвільної адміністрації Геннадія Москаля.

«Сьогодні після 02:00 підірвали залізничну колію на перегоні «Попасна-Роти», що на контрольованій Україною території Луганщини за кілька кілометрів від лінії розмежування. Очевидно, вибухівку заклала й привела в дію ворожа розвідувально-диверсійна група. Вибух стався на 5-6-му кілометрі залізниці в напрямку Світлодарська (місто на контрольованій Україною території Донецької області), в результаті пошкоджено близько 300 метрів колії», – йдеться у повідомленні.

За інформацією голови області, залізницю використовували для перевезень вугілля на електростанцію у Світлодарську.

«Це одна зі стратегічно важливих гілок залізниці, яка використовується для доставки вугілля з державних підприємств «Первомайськвугілля» та «Лисичанськвугілля» (що на контрольованій Україною території) до Вуглегірської теплоелектростанції в Світлодарську», – зазначив Москаль.

Наразі триває ремонт колії.

«Відновлювальні роботи ускладнюються тим, що підходи до залізничної колії в багатьох місцях заміновані. Завтра до кінця дня рух по залізниці планують відновити», – додали у тексті.

Як повідомлялося, вночі потяг зійшов з рейок у Кривому Розі.