Пожежа на нафтобазі під Києвом посилилася через новий вибух

11 Червня 2015, 12:15

На нафтобазі у Васильківському районі Київщини горять уже три великих ємності з паливом. Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

«Станом на 11:00 11 червня на нафтобазі горить три ємності об’ємом 800 куб.м. Зранку горіла одна ємність, але о 10:15 стався вибух двох ємностей.  Наразі завершується гасіння 13 ємностей об’ємом 50 куб.м., які вибухнули о 22:00 10 червня», – йдеться у повідомленні.

Водночас, у ДСНС надалі стверджують, що контролюють ситуацію.

«Горіння трьох ємностей контрольоване. Загрози розповсюдження вогню в бік нафтобази KLO, військової частини немає. Постійно здійснюється спостереження та моніторинг ситуації, працює три бойові дільниці. Ми контролюємо 50% території нафтобази. Наразі розпочалося відкачування нафтопродуктів з ємностей, що вціліли і підтікають», – повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він також зазначив, що пінна атака наразі не проводиться, у зв’язку з тим, що є загроза чергового вибуху.

«До ліквідації пожежі залучено майже 700 осіб, включаючи підрозділи МВС України та Нацгвардії. Від ДСНС залучено 300 чоловік особового складу та 45 одиниць техніки з Києва, Київської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської та Кіровоградської областей», – зазначив Чечоткін.

Як повідомлялося, пожежники контролюють понад третину території нафтобази під Києвом.

Нагадаємо, у Київській області на території нафтобази ввечері 8 червня виникла пожежа. Власники нафтобази (компанія БРСМ-нафта) вважають, що причиною пожежі є теракт.

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом пожежі.

Згодом стало відомо, що унаслідок пожежі загинули четверо осіб.

Читайте також: Вогонь у Києві та області: чорнобильські ліси, займання на ринках та "найбільша пожежа з 60-х".