Новотошківку бойовики накрили Градами

11 Червня 2015, 10:04

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують здійснювати активні обстріли позицій українських військ, використовуючи, крім піхотних озброєнь, ствольну (122-мм і 152-мм) і реактивну (РСЗВ) артилерію. Про це у Facebook повідомляє координатор групи Дмитро Тимчук.

«На Приморському напрямку в районі Широкиного і північніше цього н.п. бойовики використовували 120-мм і 82-мм міномети (у тому числі в мобільному варіанті на базі автомобілів УАЗ-469 і ГАЗ-66). Крім того, зафіксовано застосування 152-мм артилерії (по українських позиціях працювала одна 6-й гарматна батарея)», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в районі Опитне, Водяне і південніше Авдіївки протягом минулої доби, після того, як по українських позиціях тричі відпрацювали 122-мм гармати-гаубиці Д-30, до переднього краю висунулося дві бронегрупи терористів (1-2 танки і 3 – 4 ББМ кожна), які прицільно обстріляли передові позиції українських військ.

«Після відкриття силами АТО відповідного вогню, бронегрупи відступили в бік Спартака, під прикриттям мінометного вогню і вогню з АГС-17. Північніше Авдіївки (район Ленінське, Новгородське) бойовики кілька разів відкривали вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, АГС-17, завдавши також кілька ударів 122-мм артилерією», – зазначає Тимчук.

Зосереджені в районі Стаханов – Ірміно – Кіровськ – Фрунзе бандформування протягом минулої доби методично обстрілювали позиції українських військ на Попаснянській ділянці (включаючи Золоте).

«У районі н.п. Луганське, Розсадки, Миронівський, крім «традиційних» денних обстрілів з мінометів і нічних – з бронетехніки, бойовики зробили ряд спроб влаштувати засідки на передньому краї, в тому числі снайперські, для раптових обстрілів з близьких дистанцій позицій українських військ», – додають в ІО.

За даними Тимчука, відзначається активність бандформувань в районі Сокільники – Кримське – Новотошківка, де бойовики використовували для обстрілів позицій сил АТО автоматичні гранатомети АГС-17 і великокаліберні кулемети.

Також нанесені вогневі удари по позиціях сил АТО в районі Трьохізбенка.

За його словами, сам населений пункт і позиції українських військ у цьому районі кілька разів накривалися 152-мм артилерією (працювала 3-х гарматна батарея САУ 2С3 «Акація», яку група ІО зафіксувала раніше в районі Олександрівська і яку бойовики потім перекинули в район Слов'яносербська по Бахмутськой трасі).

«Під час обстрілу з РСЗВ «Град» по н.п.Новотошківка і позиціях українських військ в даному районі, зафіксовані спроби двох ДРГ терористів «просочитися» в тактичну глибину сил АТО в обхід опорних пунктів і блок-постів (на стику опорних пунктів). Щільним кулеметно-автоматним вогнем обидві групи були зупинені і відступили в бік н.п. Жолобок», – йдеться в тексті.

«У районі н.п.Щастя (з боку Веселої Гори) бойовики відкривали вогонь з АГС-17. Вогонь вівся на граничній дальності стрільби», – резюмує Тимчук.

Як повідомлялося, уночі 11 червня бойовики 35 разів обстріляли українські позиції.

Зауважимо терористи за день 40 разів обстріляли сили АТО.

Нагадаємо, за добу напередодні семеро військових отримали поранення.