Затримані в Києві зловмисники організували конвертцентр із оборотом в 1,5 млрд грн – Аваков

10 Червня 2015, 17:23

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив подробиці стрілянини в центрі Києва. Про це він написав у Facebook.

За словами міністра, затримані перевозили в автівці півмільйона гривень

"Мова йде про викриття банди, підозрюваної у розкраданні, організованому із "Прайм-банку" в сумі 169,8 млн грн, а також – в організації неоподаткованої "прокачки" готівки – через фіктивні фірми конвертаційного центру з об'ємом обігу близько 1,5 мільярда (!) гривень", – повідомив глава МВС.

Він пояснив, що стрілянина в центрі міста, по колесах автомобіля – крайній захід, "але сьогодні він був необхідним".

"Шахраї, кур'єри злочинної групи, намагалися сховатися – уникнути затримання на гарячому – чинили опір міліції, але – були блоковані та затримані бойовим спецпідрозділом МВС в центрі Києва", – написав міністр.

Аваков також повідомив, що в затриманих було вилучено зброю та 500 тисяч гривень.

"Кур'єри затримані. Триває обшук в банку і ще за вісьмома адресами дислокації учасників групи. Вилучаються значно більші суми грошей і затримуються учасники злочинної схеми. Цю спільну операцію МВС та Генпрокуратури трохи згодом буде висвітлено детальніше", – запевнив Аваков.

Нагадаємо, 10 червня близько 12.35 у центрі Києва, на площі Слави навпроти університету транспорту, сталася стрілянина із переслідуванням.

Як повідомлялося, на Київщині "прикрили" конвертцентр з обігом у майже 300 млн грн.