У Києві люди перекрили одну з центральних магістралей міста

10 Червня 2015, 08:59

Проспект Бажана, який об'єднує трасу на аеропорт Бориспіль та Південний міст через Дніпро перекрито у районі ст. метро "Харківська". Про це повідомляють у ЗМІ, а також підтверджують електронні сервіси відслідковування проблем на дорогах.

За інформацією у ЗМІ, люди, які перекрили рух, вийшли на дорогу близько 04:00.

Згідно з повідомленням, протестувальників обурила спроба знесення їх кіосків у переході метро «Харківська» невідомими в камуфляжі і балаклавах.

«Розлючені власники винесли на дорогу піддони, ящики, шини та металеві сміттєві баки. Зараз відомо, що кілька кіосків таки знищили, а проспект Бажана паралізований. ДАІ вже оточила мітингувальників і намагається пускати автомобілі та громадський транспорт по паралельних вулицях, але пробка на в'їзді в місто вже сягає двох кілометрів», – йдеться у тексті.

Мітингувальники вимагають від влади столиці прибути на місце протесту і вирішити конфліктне питання.

За їх даними, приблизно о 02:00 до станції метро прибули міліціонери, які почали знесення кіосків. Правоохоронці нібито застосували петарди, адже підприємці намагалися чинити опір.
Наразі водіям вдалося організувати проїзд на проспекті в обидві сторони, але протестувальники продовжують займати частину проїжджої частини.

Як повідомлялося, у грудні в столиці перекривали Хрещатик з вимогами відставки тодішнього генпрокурора Віталія Яреми.