Рух вогню з нафтобази до військової частини зупинили – ДСНС

9 Червня 2015, 20:51

Рятувальники зупинили поширення вогню у бік військової частини, яка розташована за 50 метрів від нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковим Київської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 18:30 рятувальники зупинили поширення вогню у бік військової частини, що розташована за 50 метрів від кордону пожежі. Також зупинено можливість поширення вогню у бік нафтобази КЛО. Ймовірність повторних вибухів є мінімальною. Екологічні служби постійно моніторять ситуацію. Зараз токсичних продуктів в атмосфері немає", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до ліквідації пожежі залучено близько 300 рятувальників і 45 од. техніки.

Станом на 17:00 на нафтобазі "БРСМ-Нафта" продовжували горіти лише три резервуара – один з маслом, два з паливом, інші резервуари зруйновані.

Рятувальники зайшли на територію нафтобази і приступили до ліквідації незначних осередків пожежі.

Нагадаємо, у Київській області на території нафтобази ввечері 8 червня виникла пожежа. Наразі вогнем охоплені вісім із сімнадцяти резервуарів із паливом.

Власники нафтобази під Києвом вважають, що причиною пожежі є теракт.

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом пожежі на нафтобазі.

Згодом стало відомо, що унаслідок пожежі загинули четверо осіб.

Також читайте: Вогонь у Києві та області: чорнобильські ліси, займання на ринках та «найбільша пожежа з 60-х»

Олександр Турчинов запевнив, що евакуація людей із 10-кілометрової зони навколо палаючої нафтобази не потрібна, небезпеки перекидання вогню на військову базу немає.

Тим часом, вміст шкідливих речовин у повітрі в Києві перевищив норму.