Суд заарештував одного з підозрюваних у сутичках під час Маршу рівності

8 Червня 2015, 17:53

Оболонський районний суд Києва заарештував на два місяці Дмитра Сеня – одного з підозрюваних у нападі на міліціонерів під час проведення Маршу рівності. Про це на судовому засіданні сказав суддя Євген Римар.

При цьому суд відхилив клопотання депутатів Верховної Ради Ігоря Мосійчука (РП) і Олега Петренка (БПП) про взяття Сеня на поруки.

Крім того, Римар зазначив, що Сеня помістять під варту, оскільки у нього немає паспорта та місця постійного проживання в Києві, а значить він може втекти від слідства. Сам Сень стверджує, що знімає житло в Києві, а офіційно зареєстрований у Донецьку. Також підозрюваний зазначив, що не міг відновити загублений паспорт, оскільки брав участь в антитерористичній операції у складі одного з добровольчих батальйонів.

У той же час Оболонський районний суд Києва віддав на поруки депутатам ВР Ігорю Мосійчуку, Андрію Лозовому (обидва – фракція Радикальної партії Ляшка), Андрію Білецькому (фракція "Народний фронт") та Олегу Петренку (фракція "Блок Петра Порошенка") ще одного підозрюваного – Андрія Подоляку. При цьому суд зобов'язав Подоляку не виїжджати за межі Києва і повідомляти правоохоронцям про зміну місця проживання.

Як розповів директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко на брифінгу в понеділок у Києві, в зіткненнях після "Маршу рівності" 6 червня в Києві визнані постраждалими 11 міліціонерів, у правопорушеннях підозрюють сім осіб.

"Станом на 7 червня постраждалими визнано 11 працівників міліції. Затримано і повідомлено про підозру семи особам", – заявив Шевченко.

Як повідомлялося, у Києві на Оболоні відбулися сутички між міліцією та противниками маршу ЛГБТ.

Під час сутичок постраждали міліціонери, один у тяжкому стані – у нього перебита ножем артерія.