Генпрокуратура направила до СБУ постанову про розшук Клюєва

8 Червня 2015, 15:32

Генеральна прокуратура винесла постанову про оголошення у розшук депутата Сергія Клюєва та направила її до СБУ. Про це повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Зазначається, що "відповідні підрозділи вживають заходів для встановлення місцезнаходження Клюєва".

Як відомо, 8 червня на сайті МВС з'явилося оголошення про розшук Клюєва, яке, як вказано на сайті МВС, здійснюється за запитом СБУ.

В свою чергу в Службі безпеки заявили, що не оголошували в розшук депутата Сергія Клюєва.

Зокрема керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, зазначив, що "Головним слідчим управлінням СБУ наразі не розслідується кримінальне провадження щодо Клюєва С.П., тому й не оголошувався його розшук слідчими СБ України".

За інформацією депутата від БПП Сергія Лещенка, слідчий ГПУ виніс постанову про розшук Клюєва і дав доручення СБУ, яке повинно було організувати подальший процес.

За словами Лещенка, "у понеділок адвокати Клюєва вийшли на зв'язок і сказали, що їхній клієнт не втік, а на лікарняному – і в понеділок він дійде до Генпрокуратури з довідкою про свою хворобу. У підсумку, всі чекають кінця дня, з'явиться Клюєв у слідчого чи ні".

Друзья, инсайд по Клюеву такой. В четверг он должен был прийти на допрос в Генпрокуратуру, где планировали объявить ему …

Posted by Сергій Лещенко on 8 червня 2015 р.

Як відомо, 3 червня 2015 року Верховна Рада зняла недоторканність із Сергія Клюєва та дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності. Генпрокуратура інкримінує Сергію Клюєву привласнення заводу та фінансування його на гроші, перерозподілені із захищених статей бюджету. При цьому Клюєву загрожує більше 10 років позбавлення волі за статтями "шахрайство в особливо великих розмірах, привласнення і розтрата, або заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, і зловживання службовим становищем". Клюєв заявив, що оскаржить дії голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана у суді.

Нагадаємо, 3 червня Клюєв також намагався вилетіти до Відня.

4 червня Клюєв не з'явився на допит у Генпрокуратуру.

Також зазначимо, Рада ЄС продовжила санкції проти Табачника, Лукаш і Клюєва.