Під Старобешеве бойовики перекидають танки і “Гради” – ІО

8 Червня 2015, 09:31

На південь від Донецька розвідка зафіксувала нарощування угрупування бойовиків. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Facebook.

"З боку Амвросіївки з території РФ прибула тактична група (рота) російських найманців. На північ від Старобешевого зафіксоване перекидання 4 танків, 11 ББМ (включно з 3 од. БТР-82А). Також зафіксовано прибуття в даний район 3 од. РСЗО БМ-21 «Град»", – сказано в повідомленні.

За даними ІО, відбувається ротація у складі розгорнутого в північній частині Горлівки формування бойовиків (до посиленого батальйону). Протягом доби зафіксоване перекидання 6 танків, зі складу формування виведено 4 танки і 4 БМП. У південно-західній частині «Горлівського гарнізону» зафіксовано до 10 танків і декілька зведених підрозділів при 12 ББМ (між Пантелеймонівкою та Ясинуватою).

Також зазначається, що через Луганськ на південний напрямок (в Лутугинські «навчальні табори») перекинута бронегруппа з 3 БТР-80, 1 БМП-2 і 3-х танків типу Т-72.

"На схід від Луганська (від Хрящуватого на Миколаївку) зафіксоване переміщення двох російських БПМ-97 «Постріл» у складі колони з БТР-80", – зазначив Тимчук.

Нагадаємо, за даними ІО, під Тельмановим з’явилася група «кадирівців».

Також читайте: Активність бойовиків на Донецькому напрямку. Дані ІО