Начальника міліції Києва звільнили за законом про люстрацію

5 Червня 2015, 12:17

Начальник ГУ МВС у Києві Олександр Терещук звільнений у порядку люстрації. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до уряду в парламенті.

«Відповідаючи на питання про люстрацію, сьогодні звільнений начальник київської міліції, який потрапив під люстрацію», – заявив Яценюк.

Він додав, що робота зі зміни кадрів в правоохоронних органах проводиться щодня.

«У всіх правоохоронних органах країни і в цілому в органах державної податкової служби проводиться щоденна заміна і перевірка кадрів. Сотні чиновників позбулися роботи, і зараз завдання, що стоїть перед урядом, незважаючи на те, що відбувається істотне опір щодо звільнення чиновників, прокурорів, міліціонерів, працівників правоохоронної системи, не дати можливості знищити закон про люстрацію. І тому я звертаюся до членів парламентської коаліції – підтримати позицію Міністерства юстиції України щодо необхідності продовжити люстрацію в країні», – додав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, раніше заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар пішов у відставку після скандалу з журналістами. Наприкінці квітня біля будинку під Києвом, який, як пізніше з'ясувалося, належить дочці Чеботаря, напали на знімальну групу телеканалу ZIK. Як стверджують журналісти, нападниками виявилися зять Чеботаря Олег Поліщук і його бізнес-партнер Сергій Гаврилко. Сам Чеботар довгий час заперечував, що маєток належить його родині, але пізніше визнав, що будинок записаний на дочку.

22 травня в аеропорту «Бориспіль» йому вручили повістку на допит, після чого Чеботар полетів з країни.