Андрій Пивоварський: Найближчі роки ми не побачимо швидкісного пасажирського руху поїздів більш ніж 160 км/год

4 Червня 2015, 23:59

З огляду на технічний стан та системне недоінвестування найближчі кілька років ми не побачимо швидкісного пасажирського руху поїздів більш ніж 160 км/год. Про це в інтерв’ю "Українському тижневі" розповів міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Відповідаючи на запитання щодо того, коли і в результаті яких перетворень Україна може побачити рух пасажирських потягів із середньою швидкістю принаймні 200 км/год та вантажних – 80 км/год, Пивоварський заявив:

"З огляду на технічний стан та системне недоінвестування найближчі кілька років ми не побачимо швидкісного пасажирського руху поїздів більш ніж 160 км/год. В процесі реформування УЗ та зміни законодавчої бази повинні бути виділені інфраструктурна компонента й тарифна складова виключно на відновлення інфраструктури. Але знадобиться ще кілька років, щоб довести основні залізничні напрямки до того технічного стану, за якого ми пускатимемо пасажирські потяги зі швидкістю понад 160 км/год, а вантажні – понад 80 км/год", – сказав міністр.

Інтерв’ю з міністром інфраструктури читайте в черговому номері журналу "Український тиждень"