У Криму біля межі з Херсонщиною знайшли замасковану російську артилерію

2 Червня 2015, 16:30

Українські прикордонники виявили на території Криму у безпосередній близькості до адмінмежі з Херсонщиною замасковану позицію російських військ із важкою технікою. Про це розповів помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії із засобами масової інформації Державної прикордонної служби України Андрій Базан.

"Прикордонниками Азово-Чорноморського регіонального управління виявлено на Чонгарському напрямку на тимчасово окупованій території Криму замасковану позицію військ Російської Федерації, що знаходиться у безпосередній близькості до адмінмежі з Херсонщиною. На цій замаскованій позиції – важка російська військова техніка. Зокрема – артилерія, танки, бронетранспортери", – сказав Базан.

За його словами, поблизу адмінмежі Криму з Херсонщиною розташовані також і відкриті позиції російських військ, які окупанти не приховують.

Протягом минулого тижня обстановка в зоні відповідальності Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України характеризувалась активною ротацією російських військ на тимчасово окупованій території АР Крим, демонстративними їх діями, а також веденням повітряної розвідки безпілотними літальними апаратами, повідомив Базан.

Як повідомлялося, міжнародні ЗМІ зафільмували, як у напрямку України везуть російську важку техніку.

Нагадаємо, за даними штабу, 30 травня на Донбас із Росії заїхали дві колони бронетехніки.

Читайте також: Докази присутності російської армії на сході України. Міжнародні дані