Росія збільшила постачання запчастин для ремонту техніки бойовиків – ІО

2 Червня 2015, 09:20

Бойовики продовжують переміщувати техніку та живу силу на окупованій території. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Протягом доби зафіксовано активне переміщення автотранспорту бойовиків уздовж траси Луганськ-Донецьк, а також уздовж кількох основних рокад (прифронтові дороги – Ред.). Найбільш жвавими ділянками переміщення автотранспорту бойовиків були Донецьк, Луганськ та їхні околиці, траса від Амвросіївки на Старобешеве і Іловайськ, на Тельманове і далі на південь до Новоазовська, Макіївки, Єнакієвого, а також відрізок від Алчевська-Перевальська на Стаханов і Первомайськ. Бойовики активно використовують автотранспорт для проведення ротації і перекидання живої сили у межах Донецька, Ясинуватої та Горлівки», – йдеться у тексті.

Також бойовики ремонтують пошкоджену техніку у Донецьку.

«У самому Донецьку бойовики організували відновлення, ремонт і технічне обслуговування бронетехніки на низці підприємств міста. Ремкомплекти та відповідні запчастини стали масово надходити з території РФ через Іловайськ (раніше гостро відчувалася їх нестача)», – зазначив координатор ІО.

Іншу несправну техніку передислоковують у сторону кордону з РФ.

«Зазначається періодичний рух трейлерів з бронетехнікою бойовиків (в основному підбитою і несправною) від Луганська на Краснодон і через Красний Луч-Антрацит на Довжанський. За добу зафіксовано вісім трейлерів. Терористи перестали маскувати дану бронетехніку під час перевезень (техніка навіть не тентована)», – розповів Тимчук.

Окрім того, зафіксували наступні переміщення підрозділів бойовиків:

«- Зафіксовано накопичення в Петровському районі Донецька відразу кількох бандформувань (т.зв. «батальйони 5-ї мотострілецької бригади ЗС ДНР»), кількість доданих їм танків – 24-25 од. (Частина танків використовуються як «кочівні» у смузі від н.п.Мар’їнка до н.п.Шуми).

– З майданчика зберігання техніки бойовиків південніше Луганська зникли вісім установок РСЗВ, чотири гармати Д-30. Наразі дані озброєння бойовики вельми активно використовують для обстрілів на Лисичанському і Сєверодонецькому напрямках.

– Зазначається триваюче посилення бронетехнікою і живою силою низки тактичних груп терористів між Донецьком і Горлівкою, а також у цих населених пунктах. Зокрема, бойовики посилили п’ятьма танками і трьома ББМ позиції на північ від Ясинуватої. Позиції бронетехніки ретельно маскуються.

– Зафіксовано перекидання на Донецьк через Оленівку формування бойовиків в кількості 55-60 чол. на трьох БТР і одній БМП-2 (при кількох вантажівках).

– Зазначений маневр танків терористів в районі Тельманове-Гранітне (три одиниці відведені з передових укріплених і замаскованих позицій вглиб позицій терористів)», – наголосили в ІО.