Катеринівку офіційно приєднали до контрольованого Україною міста Золоте

1 Червня 2015, 15:40

Катеринівка, що розташована за лінією розмежування, на нічийній території, офіційно ввійшла до складу сусіднього м.Золоте в Попаснянському районі.

Згідно з текстом, селище Березівське, до якого раніше належала Катеринівка, зараз окуповане бойовиками.

Саме звідти, а також із сусіднього Молодіжного, найчастіше обстрілюють Стаханівець та Золоте.

За словами Москаля, за час бойових дій у Катеринівці було пошкоджено 13 хат, три з яких зруйновані, загинули двоє людей, у тому числі 7-річний хлопчик..

Катеринівка стала останнім селом на Луганщині, яке на початку квітня офіційно приєднали до контрольованої Україною території.

Головним аргументом для прийняття цього рішення стала позиція селян, які рішуче налаштовані за Україну.

З квітня в Катеринівку, де зараз проживає трохи менше 300 осіб (65 із котрих – переселенці з окупованого Первомайська), регулярно привозять пенсію та гуманітарну допомогу.

Керівник області Геннадій Москаль здійснив поїздку в село, привіз місцевим мешканцям продуктові набори і оглянув соціальні об’єкти. 

Люди скаржаться, що в селі не працює клуб та медпункт, а добиратися в Золоте через блокпост, який часто обстрілюють, незручно й небезпечно.

Як відомо, 5 березня 2015 року Геннадій Москаль приступив до виконання повноважень керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. 

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 5 березня підписав указ, яким були утворені Донецька та Луганська обласні військово-цивільні адміністрації.

Як повідомлялося, 25 січня РНБО ухвалила рішення про створення військово-цивільних адміністрацій у зоні АТО, яким перейдуть всі повноваження місцевого самоврядування.