Із «нейтральної смуги» під Ленінським бойовики обстріляли сили АТО – Тимчук

1 Червня 2015, 11:01

Упродовж останньої доби російсько-терористичні війська на Донбасі вели обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів із стрілецьких і важких піхотних озброєнь, артилерії і озброєння бронетехніки. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір», нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у Facebook.

За його словами, неодноразово були обстріляні позиції сил АТО в районі Пісків і Дослідного, нанесені вогневі удари в районі Авдіївки, кілька розривів мін зафіксовано також у районі Водяного.

"У ході даних обстрілів терористи застосували 82-мм і 120-мм міномети, а також СПГ-9 «Спис». Двічі стріляли із зенітних установок ЗУ-23-2, встановлених на автотранспорті", ж йдеться у повідомленні.

За даними ІО, в районі н.п.Шуми і Ленінське бойовики силами кількох піхотних груп вторглися на «нейтральну смугу» і вчинили обстріли зі стрілецького озброєння і великокаліберних кулеметів бойової охорони і передових позицій сил АТО. Українські війська відкрили у відповідь вогонь, змусивши противника повернутися на вихідні рубежі.

На ділянці від н.п.Мар’їнка до н.п.Шуми діє відразу кілька снайперських груп супротивника. Дані групи ведуть бойові дії, використовуючи одну і ту ж тактику: під прикриттям вогню із стрілецьких озброєнь своїх підрозділів наближаючись до передових позиційсил АТО і маскуючись, відкриваючи вогонь по команді, і потім відходячи на вихідні рубежі під прикриттям вогню із стрілецьких озброєнь (іноді – мінометів) підрозділів бойовиків. Снайперська група терористів, що використовує таку ж тактику, зафіксована також в районі Широкої Балки (Артемівський напрямок).

У районі н.п.Славне (південніше Донецька) диверсійно-розвідувальна група бойовиків (12 осіб) була виявлена ​​бойовою охороною в районі опорного пункту українських військ. Після нетривалого вогневого контакту ДРГ противника відступила в район Сигнальне – Оленівка.

У районі Широкиного терористи вели обстріли, використовуючи міномети (82-мм і 120-мм), автоматичні гранатомети АГС-17 «Полум'я» і станкові гранатомети СПГ-9. Зафіксовано кілька вогневих ударів з 122-мм артилерії.

У районі Щастя, Трьохізбенки і Золотого тривали активні бойові зіткнення між ДРГ бойовиків і підрозділами сил АТО. Позиції українських військ у районі Щастя були прицільно обстріляні з кулеметів і АГС-17.

Північніше Ясинуватої в районі Троїцького противник для обстрілів застосував танки, БТР-80 і БМП-2.

Протягом доби бойовики здійснювали інтенсивні автомобільні перевезення по окупованій території. Найбільш активний транспортний рух зафіксовано в районі н.п.Донецьк і Луганськ.

Між Алчевськом і Луганськом помічено дві автоколони (6 і 13 одиниць відповідно). Одна з них пересувалася в супроводі БТР-80.

Також активний рух зафіксовано між Амвросіївкою- Старобешевим – Докучаєвськом (зосереджена між Докучаєвськом і Оленівкою тактична група поповнює запаси матеріально-технічних ресурсів).

Як повідомлялося, починаючи з 18.00 години вечора 31 травня на Донецькому напрямку терористи з мінометів, заборонених Мінськими домовленостями калібрів, вели вогонь по Пісках, Старогнатівці та шахті Бутовка. 

Нагадаємо, під Мар'їнкою Донецької області в боях з проросійськими бойовиками загинули двоє українських військових.