Бойовики обстріляли контрольний пункт на лінії зіткнення

1 Червня 2015, 09:50

У неділю з 18:00 до 21:00 обстрілів зазнав крайній блокпост українських силовиків у селі Родина (належить до міста Золоте-4). Про це повідомили у прес-службі голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

«Вогонь вели в тому числі з протитанкової рушниці Симонова (ПТРС) зразка 1941 року розривними кулями, які залітали на позиції наших бійців. Поранених і загиблих внаслідок обстрілу немає», – йдеться у тексті.

Згідно з повідомленням, крайній блокпост у Родині – це єдина точка, через яку на Луганщині здійснюють пішохідний перехід із контрольованої Україною на окуповану територію. Також додали, що під час обстрілу мирних мешканців на пункті не було.

«1 червня зранку бойові дії велися також у сусідній Катеринівці. О 05:50 наш блокпост, що розташований на в’їзді в село з боку Золотого, обстріляли з мінометів та стрілецької зброї. Інформації про постраждалих не надходило», – зазначили у повідомленні.

Також протягом учорашнього перестрілки між українськими військовими та бойовиками з Веселої Гори спалахували в місті Щастя в районі мосту через Сіверський Донець. Застосовувалася стрілецька зброя та автоматичні гранатомети.

«Житловий сектор міста залишився поза зоною ураження, ніхто з мирних мешканців та військових не постраждав. У Кримському, Трьохізбенці та Станиці Луганській (традиційно гарячі точки на лінії фронту в Луганській області) з учорашнього вечора до сьогоднішнього ранку бойових дій не було», – наголосили у прес-службі.

Як повідомлялося, 31 травня у Родині терористи влучили у трансформатор, знеструмивши кілька сіл.