ГРУшник Єрофєєв: українські військові повертаються як герої, а у нас “цікаво виходить”

29 Травня 2015, 09:39

Затриманий під Щастям капітан ГРУ ГШ РФ Євгєній Єрофєєв вважає, що Росія відмовилася від своїх солдатів. Про це він заявив під час інтерв’ю російським журналістам.

«З українськими військовослужбовцями ми не спілкуємося. Кажуть, що це для нашої ж безпеки. Люди після війни ж. Питання ж (у них до нас – Ред.) залишаються», – розповів Єрофєєв про перебування в українському військовому шпиталі.

«Ніхто ж не розуміє. Хоча дивишся на них, вони повертаються як герої, гідно повертаються. Батьківщина від них не відмовляється, навіть від тих, хто в полоні побував. Дбають про них, намагаються повернути. А у нас так цікаво виходить. З дитинства вчать патріотизму і любові до Батьківщини… Насправді патріотизм у мене нікуди, звичайно, не подівся. Батьківщину люблю. Але Батьківщина – це не державний лад якийсь чи державні лідери. Це рідні люди, друзі, просто співгромадяни, рідні місця. А держава просто не зовсім красиво чинить, відмовляючись. Тим більше ще залучає до цього членів сім'ї, дорогих людей. Не зовсім по-людськи виходить…» – заявив Єрофєєв.

Як повідомлялося, Владімір Путін засекретив інформацію про загиблих у мирний час військових.

Нагадаємо, за інформацією з доповіді загиблого російського опозиціонера Боріса Нємцова, йому вдалося знайти підтвердження загибелі 220 російських солдатів на Донбасі від серпня 2014 року. 150 з них загинули під час атаки на Іловайськ, а 70 під час битви за Дебальцеве.

Читайте також: Полонені на Донбасі військові РФ: костромські десантники, нижньогородські танкісти та спецназівці з Тольятті.