Бойовики намагалися скоїти теракт серед мирних мешканців

29 Травня 2015, 08:45

На Луганщині 28 травня в смт Станично-Луганське терористи намагалися скоїти масове вбивство мирних мешканців. Про це повідомив прес-центр АТО.

Згідно з повідомленням, група військової контррозвідки СБУ отримала оперативну інформацію про те, що біля будівлі Пенсійного фонду в Станично-Луганському терористи планують привести в дію вибухонебезпечний предмет під час значного скупчення людей, які планували провести там зібрання з вимогою відкрити пішохідний перехід через зруйнований міст.

«Зазначимо, що перехід закрито у відповідності до рішення керівника цивільно-військової адміністрації Луганщини Г.Москаля. Здійснення терористичного акту лише б сприяло дестабілізації обстановки у населеному пункті та поширенню сепаратистських ідей та настроїв серед місцевого населення», – підкреслили в штабі.

За інформацією, військові контррозвідники разом із підрозділом армійського спецназу вчасно виявили фугас та знешкодили його на місці. Фугас складався з артилерійського снаряда калібру 120 міліметрів, приєднаного до радіодетонатора, який міг бути активований з дистанційного пульта керування в будь-яку мить.

У військовій контррозвідці повідомили, що за фактом даного інциденту порушено кримінальне провадження за статтею «Тероризм».

Фото: прес-центр АТО

Зазначимо, Москаль ініціює відновлення малого прикордонного руху з РФ у Міловому.

Нагадаємо, штаб повідомив, що увечері терористи стріляли на всіх напрямках.