Насіння з російського “гумконвою” намагалися продати на Харківщині – Москаль

28 Травня 2015, 15:50

Правоохоронці У Лисичанську затримали автомобіль, водій якого намагався провезти вглиб контрольованої Україною території Луганщини вісім мішків і сім картонних коробок із овочевим насінням елітних сортів. Про це повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

«Всього в машині виявилося запаковано 21 тис. пакетиків насіння орієнованою вартістю 400 тис. грн. Як з’ясувалося, вантаж направлявся із міста Гірське (що на лінії розмежування вогню) до Харкова. Його власник зізнався, що отримав насіння з окупованої території, куди його завезли в одному з останніх російських «гумконвоїв», і хотів продати в Харкові та інших обласних центрах України. У нього вдома під час огляду виявили ще 24 тис. пакетиків із насінням, приблизна вартість яких – 430 тис. грн», – йдеться у тексті.

За словами Москаля, це не перший випадок розкрадання «гумконвоїв».

«Тільки недавно з Луганська втекли опереткові міністерша освіти «ЛНР» Лаптєва зі своїм заступником Тарасюком, котрі завищували на папері кількість учнів, отримували на «мертві душі» допомогу з Росії й привласнювали. В місті виявили цілі таємні склади з російською гуманітаркою, яку ці аферисти просто не встигли продати. Масове розкрадання «гумконвоїв» відбувається постійно, і це не дивно, адже самозваними республіками керують звичайні злодії й хапуги», – додав голова області.

Як повідомлялося, у Лисичанську затримали двох білорусів, що їхали воювати за «ЛНР».