У Маріуполі викрали та катували місцевого чиновника

28 Травня 2015, 15:30

Зловмисники викрали, катували та вимагали за бранця викуп у розмірі $100 тис. за працівника реєстраційної служби у Маріуполі. Про це повідомили у прес-службі МВС. 

"Сьогодні вночі під час спецоперації працівниками міліції Донецької області, спецпідрозділу «Сокіл» і СБУ викраденого мешканця Маріуполя було звільнено, двоє підозрюваних – затримані", – йдеться у тексті.

"25 травня до міліції звернувся пенсіонер, який повідомив, що його син викрадений невідомими людьми. Зі слів заявника, син подзвонив з чужого телефону і попросив зібрати $100 тис., нібито таку суму потрібно заплатити, щоб вирішити його проблеми, пов'язані із службовою діяльністю. Потерпілий обіймає посаду начальника однієї із служб міського управління юстиції", – додали у повідомленні.

Згідно з повідомленням, викрадачі підготувалися до злочину.

"Вони орендували приватний будинок в Жовтневому районі, недалеко від того місця, де було організовано саме викрадення. Два молодих хлопця 1992 року народження несли цілодобову охорону. Бранець був повністю загорнутий у поліетиленові пакети, його сильно били, у нього кілька переломів. З родиною жертви зловмисники вели переговори, вимагали гроші і висували свої умови. Однак міліціонери спрацювали на випередження і одночасно взяли штурмом кілька адрес, де міг утримуватися викрадений", – зазначили у тексті.

Затримано двох підозрюваних, жителів однієї з областей України. Встановлено коло осіб, які причетні до цього правопорушення, кілька людей оголошені в розшук.

Відкрито кримінальне провадження за ст.146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України. Ведеться досудове розслідування.

Як повідомлялося, на Донеччині затримали трьох сепаратистів, що викрали маріупольця.