Росія втричі збільшила кількість техніки на кордоні з Україною – ЗМІ

28 Травня 2015, 09:50

Російська армія збирає війська і сотні одиниць озброєння, включно з мобільними ракетними установками, танками і артилерією на тимчасовій базі поблизу кордону з Україною. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на кореспондента, який спостерігав за озброєнням на цьому тижні.

Як зазначається, на багатьох транспортних засобах номерні та розпізнавальні знаки прибрані, солдати також зняли їх зі своєї форми. Агентство підкреслює, що таким чином вони збігаються з тими військовими на Донбасі, які входять до прихованих загонів Росії.

Озброєння, що знаходиться на цій базі, включає реактивні системи залпового вогню "Ураган", танки і самохідні гаубиці – всі види зброї, які використовувалися в конфлікті на сході України.

Як зазначає агентство, кількість військової техніки на базі зараз в три рази більша, ніж у березні цього року, коли журналісти перебували в цьому районі. Того разу вони помітили лише кілька одиниць техніки.

Фото Reuters

На питання журналістів про те, чи можуть означати всі ці озброєння без розпізнавальних знаків, що готується вторгнення Росії в Україну, прес-секретар Дмітрій Пєсков відповів: "Я вважаю, що формулювання цього питання -"чи вторгнення готується"- недоречне як таке".

Нагадаємо, 25 травня, за даними ІО, колону КамАЗів з військовими РФ зафіксували біля Іловайська.

Крім того, штаб АТО повідомив, що на Донбасі перебувають майже 9 тисяч російських військових.