Від березня в Україні трапилося щонайменше чотири захоплення заручників

26 Травня 2015, 13:40

Останнім часом в Україні почастішали факти захоплення заручників на мирних територіях.

Київ

25 травня близько дев'ятої вечора по вулиці Ентузіастів, 29/1 у Дніпровському районі Києва озброєний чоловік взяв у заручники дитину.

Очевидці розповіли журналістам, що чоловік погрожував підірвати гранату, якщо його спробують нейтралізувати. Також зазначили, що це начебто колишній боєць АТО.

Злочинця нібито блокували в його квартирі на 7 поверсі і більше години вели переговори, після чого він здався (за іншою версією квартиру брали штурмом). Надалі в квартирі виявили зброю і боєприпаси.

Офіційно в міліції поки нічого не коментують. Неофіційно повідомляють, що вдалося знешкодити зловмисника. На даний момент терорист затриманий, обставини події встановлюються.

Харківська область

Раніше цього дня в м.Люботин Харківської області 48-річний місцевий житель відкрив вогонь по судовому виконавцю, що прийшов до нього додому, та особах, що супроводжували пристава. Дві людини загинули.

Після чого чоловік, сівши у машину виїхав на трасу Київ-Харків, де захопив трьох заручників – двох чоловіків та дівчину, працівників АЗС OKKO, яка розташована в селищі Коротич.

За інформацією з різних джерел, чоловік вимагав дати йому коридор у "ДНР" та хотів поспілкуватися з першими особами області.

Правоохоронці перекрили трасу Київ-Харків і вели переговори, а увечері повідомили, що зловмисник знешкоджений – його убили. Заручники не постраждали.

Антон Геращенко повідомив, що чоловік заборгував за іпотекою 855 тис. грн,  а судові пристави цього дня прийшли описувати його будинок.

Одеса

20 травня в Одесі озброєний чоловік захопив у заручники двох працівниць "Аптеки Доброго дня" в торговому центрі "Новий Привоз" на вулиці Пантелеймонівській. На місце події виїхали працівники міліції і вмовили правопорушника відпустити заручників в обмін на одного з правоохоронців – заступника начальника ГУ МВС України в Одеській області полковника міліції Дмитра Головіна. Правоохоронець вмовив зловмисника здатися міліції.

Полковник міліції Дмитро Головін. Фото з сайту МВС

Згодом міліція встановила, що злочинець вимагав в обмін на заручниць гроші, які йому нібито необхідні для оплати лікування хворої матері, що перебуває в одній із лікарень міста.

Дніпропетровськ

У березні в Дніпропетровську двоє чоловіків у масках захопили заручницю. Напали на жінку поряд із її будинком, натягли на голову мішка, зв'язали кінцівки, кинули до автомобіля і поїхали за місто. Там пересадили в іншу машину й рушили в напрямку Новомосковська. Але на трасі екіпаж ДАІ зупинив автомобіль за порушення правил дорожнього руху.

Правоохоронці з’ясували, що брат заручниці був винен зловмисникам 40 тисяч доларів. Злочинцями виявилися 40-річний фельдшер станції швидкої допомоги та 25-річний солдат за призовом.