У Києві намагалися спалити офіс волонтерів

23 Травня 2015, 17:28

Вранці 23 травня у Києві на вул. Жилянській здійснили спробу підпалу офісу «Союзу учасників АТО України», який займається збором допомоги для бійців у зоні проведення АТО. Про це повідомили на сторінці організації у Facebook.

Згідно з повідомленням, невідомі кинули у вікно пляшку із запалювальною сумішшю.

«Великої пожежі вдалося уникнути тільки завдяки тому, що під час нападу на офіс в будівлі перебували волонтери, які готували для відправки в зону АТО черговий вантаж з дорогими медикаментами, а також оперативності бригади ДСНС, яка в лічені хвилини прибула для ліквідації пожежі», – наголосили у тексті.

Правоохоронці проводять слідчі дії. З місця підпалу вилучили залишки ємності, використаної злочинцями, а також зразки легкозаймистої речовини.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 194 та ст. 15 (замах на умисне знищення або пошкодження чужого майна) Кримінального кодексу.

Сегодня утром на улице Жилянской совершена попытка поджога злоумышленниками офиса «Союз участников АТО Украины», котора…

Posted by Спілка Учасників АТО України on 23 травня 2015 р.

Як повідомлялося, у низці міст України відбувалися напади на офіси волонтерських організацій, які підтримують українських військових.