У Сєвєродонецьку затримали осіб, які намагалися знести пам’ятник Ворошилову

22 Травня 2015, 10:51

У ніч на 22 травня в Сєвєродонецьку міліціонери затримали двох осіб, які за допомогою тросу й автомобіля намагалися повалити пам’ятник Клименту Ворошилову біля автовокзалу. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

Так, в одного із затриманих, мешканця Києва, знайшли посвідчення військовослужбовця батальйону «Айдар» (зараз силовики з’ясовують його достовірність), а другий, мешканець Івано-Франківської області, виявився журналістом.

У прес-службі додали, що у попередні дні (20 та 19 травня) в Сєвєродонецьку невідомі повалили пам’ятники Свердлову та Калініну. Наразі правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до цих подій.

Водночас, сам Москаль пообіцяв, що місцева влада демонтує на Луганщині всі пам'ятники "комуністичним вождям", але у "визначений законом спосіб".

Як відомо, 9 квітня Верховна Рада ухвалила чотири закони, відомі як «закони про декомунізацію» – «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»; «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років»; «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» і «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті».

15 квітня президент Порошенко підписав даний документ.