Підконтрольний Росії “Луганськтепловоз” хоче перебратися з “ЛНР” в Україну

21 Травня 2015, 10:33

Підконтрольний російському "Трансмашхолдингу" (ТМХ) "Луганськтепловоз" вирішив змінити луганську прописку і перебратися до контрольованого Україною Сєвєродонецька. Відповідне питання внесене до порядку денного позачергових зборів акціонерів ПАТ, запланованих на 15 червня поточного року. Про це повідомляє російське видання "Коммерсантъ" з посиланням на джерело, близьке до "Луганськтепловозу".

Основна причина зміни прописки — труднощі з веденням господарської діяльності на території "ЛНР".

"Зараз ПАТ фактично позбавлене можливості здійснювати будь-які фінансові операції: неможливо розраховуватися з постачальниками, 80% з яких — українські",— зазначило джерело.

Крім того, зауважив співрозмовник видання, є проблеми з відвантаженням готової продукції, перебої з постачанням комплектуючих і складності з поверненням експортного ПДВ.

До того ж для "Луганськтепловозу" утруднений і експорт локомотивів в Росію. Через підконтрольнй "ДНР" і "ЛНР" кордон легально вивезти товари неможливо: українських митників там немає, а для вивезення через інші пункти пропуску необхідно провезти локомотиви через лінію розмежування сторін.

ФМС РФ повідомляє, що останні поставки в Росію "Луганськтепловоз" здійснював у січні.

Як відомо, на початку червня минулого року Луганськтепловоз призупиняв роботу через небезпечну ситуацію в місті. Згодом, у вересні, робота була відновлена.