Учасникам сутичок на Осокорках оголосять про підозру – МВС

20 Травня 2015, 19:06

Всім причетним до силового протистояння на скандальному будівництві на Осокорках буде оголошено підозру у скоєнні злочину. Про це заявив начальник управління міліції Києва Олександр Терещук.

"Ті, хто був у балаклавах, ті, хто застосовував піротехнічні засоби, кидав цеглини і палиці, сьогодні щодо цих 10 осіб готуються підозри, вони будуть оголошені цим особам", – сказав він.

"Крім того, я хочу сказати, що також встановлені особи близько 20 людей, які безпосередньо брали участь у цих бійках, порушеннях громадського порядку, і через день-другий щодо них будуть оголошені підозри, вони будуть затримані, будуть прийняті процесуальні рішення", – заявив Терещук.

Як відомо, увечері 19 травня виникли сутички між активістами, які протестували проти забудови, та невідомими людьми у камуфляжі, після того, як довкола скандальної забудови на Осокорках знову встановили паркан. На знак протесту проти затримання активісти перекрили рух по проспекту Бажана. Пізніше рух транспорту відновили.

Протести проти цього будівництва тривають ще з червня минулого року. На зеленій зоні біля метро планували звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

Читайте також: Незаконні забудови Києва: вирубка скверів, сусідство з ядерним реактором та масові бійки