Кличко хоче забрати в скандального забудовника ділянку на Осокорках

20 Травня 2015, 09:20

Мер Києва Віталій Кличко попросить Київраду розірвати договір зі скандальним забудовником на Осокорках. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Я ухвалив рішення внести на наступну сесію Київради проект рішення про розторгнення договору оренди і скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках. Але, ще раз хочу підкреслити, все має відбуватися в правовому полі», – зазначив Кличко.

Мер також додав, що практично на всі будівництва, які сьогодні ведуться в столиці, дозвільні документи видавалися кілька років тому.

«А якісь взагалі відбуваються без будь-яких документів. Ми вже подали в правоохоронні органи і суди документи щодо 45 незаконних забудов», – зазначив Кличко. 

Як відомо, увечері 19 травня розгорілися сутички між активістами, які протестували проти забудови, та невідомими людьми у камуфляжі, після того, як довкола скандальної забудови на Осокорках знову встановили паркан. На знак протесту проти затримання активісти перекрили рух по проспекту Бажана. Пізніше рух транспорту відновили.

Протести проти цього будівництва тривають ще з червня минулого року. На зеленій зоні біля метро планують звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.