Бойовики танком знищили житловий будинок на околиці Станиці Луганської

14 Травня 2015, 10:07

13 травня увечері, починаючи з 21:00 до 00:00, Станиця Луганська та прилегла територія зазнали інтенсивних обстрілів із мінометів, танків та автоматичної зброї. Про це повідомили у прес-службі керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням, вогонь вели з правого берега Сіверського Донця, окупованого так званою «ЛНР».

«У селі Валуйське, що прилягає до Станиці Луганської, снаряд (імовірно, з танка) влучив у приватний житловий будинок на вул. Радянській і сильно пошкодив його. Господар будинку, 76-річний чоловік, дивом не постраждав. У самому райцентрі снаряди та міни вибухали поблизу опорних пунктів наших силовиків. Інформації про руйнування інфраструктури та постраждалих серед мирного населення чи військових не надходило, детальніша інформація з’ясовується», – йдеться у тексті.

За інформацією прес-служби Москаля, зранку у місті тихо, пошкоджений позавчорашнім обстрілом газопровід відновлено, всі системи життєзабезпечення функціонують нормально.

«Мінометних та гранатометних обстрілів учора вночі зазнало й місто Щастя, включно з територією теплоелектростанції. Осколками від мін посічений головний щит диспетчерської, утім станція продовжує працювати в нормальному режимі. Ворожі снайпери, очевидно, задля розваги, стріляли по фасадах житлових будинків, на одному з яких куля влучила в електролічильник. Інформації про поранених чи загиблих немає», – додали у тексті.

Окрім того, бойові дії за вчора зафіксовані також у Троїцькому, околиці якого після 20:00 обстріляли з мінометів, та Катеринівці, яка в обід теж зазнала мінометного обстрілу. 

Як повідомлялося, 11 травня Станиця Луганська через обстріли лишилася без газу.

Нагадаємо, 12 травня після 15-ї години на окупованій бойовиками території, через яку в Станично-Луганський район по резервній лінії подається електроенергія, вимкнули рубильник, внаслідок чого селище та частина району залишилася без світла, центральної води та мобільного зв’язку.

Читайте також: Війна на Донбасі у цифрах: тисячі жертв, мільйон переселенців та мільярдні збитки.