У Пісках терористи застосовують 152-мм артилерію – ІО

14 Травня 2015, 09:27

Протягом доби фіксувалися постійні обстріли формуваннями російсько-терористичних військ позицій сил АТО і цивільних об’єктів на ділянці від Мар’їнки до Авдіївки. Про це повідомив координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук.

За повідомленням, у районі Опитного та Авдіївки терористи застосовували по українських позиціях 120-мм міномети, в районі Пісків – артилерію 152-мм калібру. Також зазначалося поява в районі Опитного, Авдіївки та Пісків бронетехніки противника, з озброєння якої вівся обстріл українських позицій.

У районі Мар’їнки  відзначено застосування 82-мм і 120-мм мінометів.

У районі Красногорівки тактичні групи бойовиків під прикриттям вогню з АГС-17 і ЗУ-23-2 намагалися витіснити українські війська з займаних ними позицій. Такі ж спроби з боку бойовиків зафіксовані в районі Пісків та Авдіївки. У всіх випадках українські війська у відповідь вогнем змусили противника повернутися на вихідний рубіж.

У районі Широкиного і північніше цього району (Павлопіль) терористи також кілька разів відкривали вогонь. Вогонь вівся в основному з стрілецького озброєння, однак відзначено застосування АГС-17, мінометів (120-мм), а також зафіксована робота як мінімум одного вогневого підрозділу (батареї) 122-мм ствольної артилерії, з позицій на північний схід від Широкиного за Безіменним.

Також минулої доби зафіксували обстріл з боку бойовиків з 122-мм артилерії в районі Новгородського і Широкої Балки (північніше Авдіївки).

На Артемівському напрямку формування російсько-терористичних військ застосували бронетехніку під прикриттям мінометного вогню. Оперують в даному районі дрібні бронегрупи бойовиків (2-3 танки), що під прикриттям вогню з мінометів неодноразово висувалися у бік позицій українських військ і відкривали прицільний вогонь по бойовій охороні і позиціях основних сил українських військ. Подібні випадки фіксуються в районі Луганського, Світлодарська, Майорська.

Розвідка відзначає вкрай слабку взаємодію між формуваннями «ЛНР» і «ДНР», що оперують на Артемівському напрямку.

У районі Кримського, блок-поста №29 та Новотошківки бойовики застосували автоматичні гранатомети АГС-17 і зенітні установки, знову відзначалися спроби ДРГ бойовиків протиснутися вглиб бойових порядків українських військ.

“Війна в «зеленці» розгорається. У районі Щастя і Миронівськького знову зафіксували роботу снайперів противника (у відповідь на снайперський вогонь українські війська застосовують міномети). У районі Новотошківки через урочище на околиці цього населеного пункту група бойовиків (20-22 особи) намагалася перейти лінію фронту і заглибитися в тактичні тили сил АТО. Спроба була зірвана вогнем українських військ”, – сказано в повідомленні.

Як відомо, бойовики знову зосередилися на Донецькому напрямку.

Нагадаємо, 13 травня  впродовж дня терористи також активно обстрілювали Донецький напрямок.

Як раніше повідомлялося, що терористи завезли в Макіївку дві установки “Точка У”.