На Донбасі воюють майже 9 тис. російських військових – штаб АТО

13 Травня 2015, 21:49

Командування антитерористичної операції фіксує безпосередньо на території України в межах Донецької та Луганської областей наявність угруповання російських військ чисельністю 8 тисяч 760 осіб. Про це повідомив заступник керівника АТО Сергій Галушко.

За його словами, на озброєнні російських військ в Україні є, серед іншого, 190 танків, 520 бойових броньованих машин, 149 артилерійських систем, 89 реактивних систем залпового вогню, а також такі озброєння, як 8 важких вогнеметних систем «Буратіно» чи 4 тактичні ракетні комплекси «Точка-У».

Ці дані не враховують незаконних збройних формувань угруповань "ДНР" і "ЛНР", додав Галушко на брифінгу.

Формування терористів, за даними українських військових, налічують нині близько 33 тисяч осіб і мають понад 500 танків, понад 850 бойових броньованих машин, 557 одиниць ствольної артилерії, 282 одиниці реактивної артилерії й інші озброєння.

За словами Галушка, також є дані, що в угрупованні противника триває заміна особового складу: замість місцевих мешканців підрозділи повністю укомплектовують найманцями з Росії та інших країн.

Нагадаємо, із 00.00 15 лютого, згідно з мінськими домовленостями від 12 лютого, на Донбасі оголошено перемир'я і режим припинення вогню. Однак терористи не дотримуються перемир’я і продовжують обстріли сил АТО.

Читайте також: Війна на Донбасі у цифрах: тисячі жертв, мільйон переселенців та мільярдні збитки