У Харцизьку і Торезі озброєні бойовики займаються мародерством

13 Травня 2015, 09:18

Бойовики з формувань, що дислокуються в районі Горлівки, Макіївки, Донецька, Алчевськ, Луганськ, масово оформлюють соціальні допомоги та виплати на території, підконтрольній українській владі (причому як на себе, наприклад, через травму, нібито отриману «при роботі в шахті» або «на виробництві», так і на сім'ю). Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Facebook.

За його словами, у районі Майорська місцеві бойовики організували «перевалочну базу» для поранених за допомогою служби «швидкої допомоги» (через спроби постійно атакувати українські позиції на цій ділянці терористи несуть значні втрати).

У Луганську представники російського командування висловили «командуванню» місцевих терористів претензії щодо «нецільового використання моторесурсу переданої бойової техніки».

Згідно з текстом, перевезення вантажів і людей для приватних потреб представників бандформувань з використанням бойової техніки вже в «ЛНР» стала нормою.

За інформацією Тимчука, у Харцизьку і Торезі фіксуються групи озброєних російських найманців зі складу «розформованих» або зачищених «підрозділів», якими наразі ніхто не керує. Дані бойовики збиваються в банди, що займаються мародерством.

У районі Горлівки, в лісопосадці виявлено трупи двох «гвардійців ДНР». Обидва з ножовими пораненнями, без зброї і спорядження.

Також читайте: Розстріли мирних мешканців стають звичною справою для сепаратистів.