Укрзалізниця оголосила технічний дефолт

12 Травня 2015, 16:06

Компанії, що входять до Укрзалізниці не здійснили платежі за основною сумою за деякими двосторонніми кредитними договорами з українськими кредиторами. Про це повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

«Такі випадки невиконання зобов’язань призвели до перехресного невиконання зобов’язань за деякими іншими кредитами, включаючи позики стосовно Облігацій участі у позиках на суму $500 млн доларів зі ставкою доходності 9,5% та строком погашення у 2018 році, випущених Shortline plc», – йдеться у повідомленні.

Укрзалізниця попереджає про можливе настання інших випадків невиконання зобов’язань.

Серед причин неспроможності виплатити борги називають ситуацію на Донбасі та загальне зниження вантажних та пасажирських перевезень, яке продовжиться у 2015 році.

Окрім того, «Укрзалізниця має сумніви щодо здійснення подальшого контролю над Донецькою залізницею».

Найближчим часом компанія має намір почати перемовини про реструктуризацію боргу за єврооблігаціями на суму понад $500 млн.

Як повідомлялося, на початку квітня прес-служба компанії «Метінвест» Ріната Ахметова оголосила, що компанія знаходиться в стані дефолту і починає три проекти щодо отримання згоди від своїх власників облігацій з терміном погашення в 2015, 2017 і 2018 роках на відтермінування погашення основної суми боргу.

Також нагадаємо, під загрозою дефолту перебуває інший холдинг Ахметова – ДТЕК.