Терористи привезли “Гради” в Торез та Іловайськ – ІО

12 Травня 2015, 09:45

Техніка та озброєння, яку бойовики пригнали в Донецьк на «парад Перемоги», з міста не виводяться, а розосереджена і замаскована в промзоні на північно-східних і східних околицях міста. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

За його інформацією, крім цього, у Петровському і Куйбишевському районах Донецька зосереджені відразу декілька підрозділів і бронетехніки бойовиків, в основному в напрямку Красногорівки (фактично дві батальйонно-тактичні групи – БТГ).

«Одночасно до Кримського, в район блок-поста №29 і в район Новотошківки бойовики продовжують перекидати з району Алчевська та Перевальська поповнені підрозділи з бандформування «Прізрак» (протягом останніх днів зафіксовано прибуття двох груп бойовиків по 110-120 осіб кожна)», – сказано в повідомленні.

Крім того, за даними ІО, ночами від Слов'яносербська до Кримського відбувається приховане перекидання артилерії (в основному реактивної, перекатами по 1-2 установки) і бронетехніки.

Також на схід від Стаханова, в районі Фрунзе, Донецького, бойовики облаштовують кілька взводних опорних пунктів (ВОП), техніку в наявності мають лише частково. Раніше створений опорний пункт в районі Брянки – оновлюється.

«У районі Іловайська з’явилася група реактивної артилерії бойовиків (шість установок РСЗВ БМ-21 «Град»). У Торезі зафіксували розвантаження також БМ-21 «Град» (чотири установки).

Нагадаємо, штаб АТО повідомив, що 11 травня у секторі "М" бойовики" використали майже весь арсенал", а також що до Донецька прибудуть 10 снайперів із Росії.

Як повідомив ІО 8 травня, "Горлівський гарнізон" посилюють танками.