Канада хоче, щоб Росія залишила окуповані території України

11 Травня 2015, 21:28

Канада вимагає від Російської Федерації залишити окуповані території України. Про це журналістам заявив міністр закордонних справ Канади Роберт Ніколсон 11 травня в Києві після вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та голодоморів в Україні.

«Я вже зустрічався з президентом Порошенком сьогодні (11 травня – Ред.) і завтра буду зустрічатися з прем'єр-міністром і на обох цих зустрічах я буду повторювати, що Канада залишається вірним другом і соратником України і ми хочемо допомогти на шляху України до реформ і те, що ми будемо продовжувати надавати всіляку підтримку Україні. Ми будемо повторювати, що Канада хоче, щоб Росія залишила окуповані території України», – заявив Ніколсон.

Крім того, Ніколсон написав привітання української льотчиці і народному депутату Надії Савченко з нагоди її дня народження.

«Справа Надії відома в усьому світі, і я гордий тим, що сьогодні теж долучився до того, щоб написати і надіслати їй свої побажання з нагоди її дня народження»,  – заявив Ніколсон.

При цьому він запевнив, що Канада не забуде про Савченко і вимагає її звільнення.

«Канада приєднується до всього цивілізованого світу для того, щоб вимагати її звільнення, і для того, щоб припинити це. Ми її не забудемо», – підкреслив міністр.

Як відомо, глави МЗС України і Канади вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та голодоморів в Україні.

Нагадаємо, в листопаді під час рукостискання на саміті G20 прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер порадив Путіну «забиратися з України».

«Думаю, я повинен потиснути Вашу руку, але я можу сказати тільки одне: ви повинні забратися з України», – заявив Харпер Путіну.

Також читайте: Дипломатичні скандали за участю Росії: від звинувачень у геноциді до інциденту з «нічними вовками».