Винищувачі НАТО піднялися на перехоплення літака РФ над Балтійським морем

11 Травня 2015, 18:00

Повітряна поліція НАТО в понеділок піднялась на перехоплення російського військового літака над Балтійським морем. Про це у Twitter повідомляють Національні збройні сили Латвії.

«Винищувачі повітряної поліції НАТО 11 травня піднялись на перехоплення неподалік від повітряного простору Латвії літака Ан-22, що належить ВПС РФ», – йдеться у повідомленні.

При цьому повітряний простір країн Балтії порушено не було.

Як відомо, російські військові літаки часто наближаються і до кордонів Британії.

У січні британський уряд викликав для дачі пояснень посла Росії в Лондоні у зв'язку з аналогічним епізодом, в ході якого російські бомбардувальники Ту-95 наблизилися до британського узбережжя  на півдні країни, змусивши владу змінити маршрути прямування цивільних літаків.

Нагадаємо, 5 березня винищувачі повітряної поліції НАТО піднялися на перехоплення російського військового літака Іл-20, який наблизився до повітряних кордонів Латвії.

Раніше повідомлялося, що через вторгнення двох російських бомбардувальників Ту-95 у зону контролю ірландських авіадиспетчерів, управлінню авіації Ірландії довелося внести зміни у рух комерційних літаків.

Зауважимо, 11 травня біля берегів Литви в Балтійському морі починаються великі міжнародні військові навчання "Балтійська фортеця 2015".

Читайте також: Військові навчання країн Заходу: демонстрація сили й попередження загрози з боку РФ.