“Горлівський гарнізон” посилюють танками – Тимчук

8 Травня 2015, 08:45

Протягом минулої доби розвідка зафіксувала переміщення 38 одиниць транспорту російсько-терористичних військ. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його повідомленням, в основному транспорт рухався в районі Луганська, між Алчевськом, Стахановом, Первомайськом, а також між Макіївкою, Горлівкою і Єнакієвим. Також інтенсивне переміщення конвоїв зафіксували в Донецьку і на напрямку Тельманове-Новоазовськ.

«Поповнення Безіменсько-Новоазовського угруповання НЗФ пальним, боєприпасами та особовим складом йде в основному через Максимове, з території Росії. Перекидання автотранспортом матеріально-технічних ресурсів для потреб приморського (Новоазовського) угруповання російсько-терористичних військ здійснюється через Тельманове та безпосередньо з території РФ (зафіксовано проходження колон відповідно у 8 і 18 одиниць авто і бронетехніки)», – повідомив Тимчук.

За даними ІО, також зафіксували переміщення двох підрозділів терористів загальною чисельністю до двох посилених рот, при 14-15 одиницях бронетехніки і 20 одиницях автотранспорту, через Макіївку у напрямку Донецька та Ясинуватої.

«Відзначається посилення угруповання НЗФ в районі Первомайськ-Стаханов-Брянка. Бойовики переоснащують позиції для бронетехніки на північний схід від Брянки, а також вдосконалюють позиції в районі Бахмутськой траси – тут ведуться роботи з будівництва двох нових ВОП-ів (взводних опорних пунктів)», – сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією, для посилення підрозділів терористів в районі Гранітного в напрямку Тельманового висунувся мінометний підрозділ бойовиків у супроводі чотирьох одиниць бронетехніки і трьох вантажівок.

Також Тимчук повідомив, що посилюється угруповання НЗФ в районі Горлівки, на Артемівському напрямку.

«У північну і північно-східну частину «Горлівського гарнізону» продовжує прибувати посилення. До раніше перекинутої в цей район бронетехніки протягом двох минулих діб перемістилися через Єнакієве шість танків, три установки «Стріла-10М» і близько восьми одиниць ББМ», – написав Тимчук.

Згідно з повідомленням, схожа ситуація – на лівому фланзі Світлодарськ-Миронівського плацдарму.

«Протягом трьох останніх діб сюди перекинули не менше 10 танків, мотопіхотне підрозділ у складі 90 осіб на 11 БМП-2 і БТР-80, 82-мм міномети і ПТРК», – сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, бойовики на Донбасі вже не приховують переміщення техніки.

Нагадаємо, за даними ІО, на Маріупольському напрямку бойовики формують потужний ударний кулак.

Читайте також: Головні місця концентрації сил бойовиків і переміщення техніки на Донбасі. Дані ІО